Verhuisdozen inpakken als een pro: de slimste inpaktips

Een lachend koppel dat verhuisdozen aan het inpakken is en een hondje dat erop staat te kijken. De vrouw is het servies aan het inpakken en de man is een doos aan het toevouwen.

Dat mensen echte verzamelaars zijn is iets wat velen ontdekken wanneer ze gaan verhuizen: alle spullen die jarenlang genegeerd en achterin de kast beland zijn, moeten nu weer even aandacht krijgen. Verhuisdozen inpakken is dan ook zonder twijfel één van de meest vervelende klusjes die je voor je verhuisdag in orde moet brengen. Maar geen zorgen: met deze tips heb jij al je spullen als een pro ingepakt!

Drie stapels voor verhuissucces

Voor je je verhuisdozen begint te vullen, is het handig om even bij al je spullen stil te staan. Wat wil je houden en gaat mee naar het nieuwe huis, en wat heb je niet meer nodig? Iedere keer wanneer je gaat inpakken, maak je daarom best drie stapels: één stapel met de spullen die je wil houden, één stapel met spullen die je zal weggooien, en één stapel met spullen waar je nog iemand anders gelukkig mee kan maken. Zo bespaar je het inpakwerk én begin je met een echte frisse start in je nieuwe plek.  

Lees ook “Zoveel verhuisdozen heb je nodig

Wees lief voor je breekbare spullen

Bubbeltjesplastiek, krantenpapier en handdoeken worden tijdens het inpakken je beste vrienden. Ze beschermen je geliefde breekbare spullen tijdens het verhuizen zodat je geen scherven vindt wanneer je na de verhuis de doos weer opent. Zo kan je bijvoorbeeld tussen elk porseleinen bord een keukenhanddoek leggen of je glazen verstoppen in (gewassen!) sokken.

Lees ook “Deze tools haal je het best in huis voordat je begint met inpakken

Met trolleys loopt alles op wieltjes

Hoewel verhuisdozen van stevig karton gemaakt zijn, kunnen ze maar een bepaald maximumgewicht dragen. Steek daarom je zwaarste spullen zoals boeken in trolleys zodat je deze gewoon naar binnen kan rollen in je nieuwe huis, zonder al te zwaar te moeten sjouwen. Twee vliegen in één klap: die grote trolleys zijn ook meteen verhuisd.

Lees ook “Mag je vakantie nemen voor je verhuis?

Maak een overlevingspakket voor je eerste dag

De kans is groot dat je op het einde van de verhuisdag bekaf bent en geen zin meer hebt om je tandenborstel en andere essentials in één van de vele onuitgepakte verhuisdozen te gaan zoeken. Daarom is het slim om alle spullen die je je eerste avond en de volgende dag nodig zal hebben in een aparte doos of koffer in te pakken. Ook wanneer je met kinderen verhuist is een overlevingspakket met favoriete knuffels en speelgoed een musthave.

Lees ook “Zo verhuis jij zonder stress

Labelen maar!

Misschien wel de belangrijkste tip van ze allemaal: stop in één verhuisdoos enkel spullen die in dezelfde kamer horen en label op de buitenkant van de doos heel duidelijk de bestemming van de doos in het nieuwe huis en welke spullen er precies in zitten. Een vlotte verhuisdag en later uitpakproces gegarandeerd!

Alles ingepakt? Vergeet dan zeker niet je nieuwe adres door te sturen naar de bedrijven waar je klant bent. Zo ben je zeker dat je post niet verloren gaat.

Lees ook “Je adreswijziging doorgeven? Dit is alles wat je moet weten