5 dingen die je beter vermijdt tijdens je verhuis

Verhuizen vraagt heel wat tijd en energie. Het kan dan ook erg vermoeiend zijn wanneer je niet de juiste aanpak hebt, en ook stress kan je wel missen als kiespijn. Om de verhuis zo vlot en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Door deze 5 veelvoorkomende fouten te omzeilen, maak je vaart naar een efficiënte verhuis.

Verzamelwoede: je laat geen spullen achter

Dingen weggooien is soms lastig. Je hebt de afgelopen jaren heel wat spullen gekocht die nu deel uitmaken van het huis. Zo bezit je inmiddels stapels boeken, keukengerei, kleding en gadgets die zo nu en dan van pas komen. Die investering ben je dan ook niet graag kwijt.

Verschillende verhuisdozen in een slaapkamer die uitpuilen met spullen.

Toch kan je beter minimalistisch te werk gaan tijdens een verhuis. Je wil namelijk niet arriveren met een overvloed aan spullen waarvoor je weer een plekje moet vinden. Daarom is het goed om een selectie te maken van wat je nauwelijks gebruikt alvorens je alles inpakt. Je kan ruim op voorhand een garageverkoop houden of overbodige spullen naar de kringloopwinkel brengen. Zo zal je minder dozen moeten verhuizen en bespaar je heel wat tijd en moeite.

Lees ook “Zoveel verhuisdozen heb je nodig

Uitstelgedrag neemt de overhand

Iedereen heeft er wel eens last van: wanneer het werk zich opstapelt, stel je het liever nog een dagje uit. ‘Uiteindelijk zijn het slechts wat stapels dozen’, denk je dan. Er komt echter veel meer kijken bij een verhuis.

Daarom maak je best een planning en begin je op tijd aan het hele proces. Met een georganiseerde agenda heb je alles onder controle en voorkom je chaos en stress.

Lees ook “Zo verhuis jij zonder stress

Je hebt geen overzicht over je spullen

Je hebt alles ingepakt en bent klaar om je spullen naar de nieuwe stek te verhuizen, maar beseft dan plots dat je niet meer weet wat je in welke doos hebt gestoken. Dat onbezonnen enthousiasme bezorgt je een hoop extra werk.

Label daarom alle dozen, sorteer ze per kamer en maak een inventaris van je spullen. Zo bewaar je het overzicht en bespaar je heel wat tijd tijdens het uitpakken.

Tip: vul een aparte doos met alles wat je op de verhuisdag nodig hebt. Je wil de eerste dag natuurlijk niet zonder tandenborstel starten.

Lees ook “Verhuisdozen inpakken als een pro: de slimste inpaktips

Je vertrouwt te veel op (alleen) jezelf

Er komen extra kosten kijken bij het inschakelen van een verhuisbedrijf en je wil vrienden of familie niet ten laste zijn. Je denkt dat je het wel alleen aankan en schakelt daarom geen hulp in tijdens de verhuis.

Verhuizen wordt echter vaak onderschat. Het is hard werken en wanneer je er alleen voor staat, lijkt het al snel hopeloos. Vrienden of professionals staan je dan ook graag te hulp, want vele handen maken licht werk.

Lees ook “Zo beperk je jouw verhuiskosten

Je nieuwe woning is nog niet klaar

Door je enthousiasme heb je een aantal dingen over het hoofd gezien. Je adreswijziging is nog niet in orde, het huis is nog niet klaar, of je moet nog op zoek naar een nieuwe school voor de kinderen.

Gelukkig kan je zulke situaties gemakkelijk vermijden door een checklist te gebruiken. Die maak je best voor je aan het verhuisproces begint zodat je geen enkele stap vergeet.

Lees ook “Je adreswijziging doorgeven? Dit is alles wat je moet weten

Amrdip Singh