Zo verhuis jij zonder stress

Een koppel dat verhuist zonder stress. De vrouw zit in een verhuisdoos en wordt met doos enal verder geduwd door een man. Beide personen dragen een witte t-shirt en jeansbroek. Het tafereel speelt zich af voor een grijze zetel. Er staan nog andere verhuisdozen in de kamer.

Van een onoverzichtelijke stapel verhuisdozen tot de praktische chaos: verhuizen kan een heleboel stress met zich meebrengen. Op verschillende punten tijdens de voorbereiding van je verhuis kan je echter inpikken om een aangename herinnering na te houden aan die vooraf gevreesde verhuisdag. Lees hier onze tips voor een verhuis zonder stress.

Plan alles van tevoren en tot in de details

Een verhuis is meer dan die ene dag waarop al je spullen naar je nieuwe stek worden verplaatst. Het proces neemt enkele maanden in beslag en vraagt dus een goed doordachte voorbereiding. Lijst alle zaken die je in orde moet maken voor je verhuis, samen met de tijd die je voor elke stap nodig hebt, ruim van tevoren op. Bepaal ook het budget dat je wil besteden aan verhuisfirma’s of de huur van verhuiswagens.

Lees ook “Zo beperk je jouw verhuiskosten

Stel je verhuisteam samen

Zware kasten dragen zichzelf niet naar boven en grote meubels zetten zichzelf niet in elkaar. Schakel daarom zeker hulp in om je verhuisdag vlot te laten verlopen. Sommigen verkiezen de hulp van vrienden en familie, anderen schakelen liever een professionele verhuisfirma in. Welke hulp je ook kiest, laat hen zeker tijdig weten wanneer je precies zal verhuizen zodat ze beschikbaar zijn die dag. Vergeet ook niet om, wanneer vrienden en familie je zullen helpen, eventueel verhuiswagens te huren om grote meubels veilig te verhuizen.

Lees ook “Mag je vakantie nemen voor je verhuis?

Begin tijdig in te pakken

Eens je alle zaken voor je verhuisdag geregeld hebt, is het tijd om te beginnen met het inpakken van je spullen. Begin tijdig en zorg dat je voldoende verhuisdozen hebt, zodat je op een overzichtelijke en systematische manier je spullen kan inpakken. Schrijf op iedere doos voor welke kamer in je nieuwe huis de inhoud bestemd is om chaos op de verhuisdag te vermijden. Selecteer ook tijdens het inpakken welke spullen je niet meer zal gebruiken in je nieuwe plek en die je dus kan weggooien. Zo moet je minder dozen sjouwen en blijft je nieuwe huis gespaard van overbodige rommel.

Lees ook “Verhuisdozen inpakken als een pro: de slimste inpaktips

Breng praktische zaken in orde

Een nieuwe plek betekent een nieuw adres. Het is dan ook heel belangrijk om iedereen in je omgeving hiervan op de hoogte te brengen. Vergeet ook niet aan organisaties die je adres nodig hebben, je adreswijziging door te geven. Een te grote administratieve rompslomp? Met slechts enkele drukken op de knoppen in jouw Verhuisplan worden alle nodige organisaties op de hoogte gebracht van jouw nieuwe adres zonder dat jij je er ooit zorgen over hoefde maken.

Lees ook “Je adreswijziging doorgeven? Dit is alles wat je moet weten

Geniet ervan!

Je verhuisdag kan dan wel stresserend zijn, maar het is tegelijk ook de start van een nieuw deel van je leven op een nieuwe plek. Geniet daarom met volle teugen van deze dag en de frisse start in je nieuwe stekje is alvast geslaagd!

Lees ook “Tips voor een geslaagde housewarming