Deze tools haal je het best in huis voordat je begint met inpakken

Tijdens de verhuis wil je natuurlijk dat alles zo vlot mogelijk verloopt. Je bent daarom vastberaden om elke stap goed te organiseren en hebt alvast een planning gemaakt. Ondanks de goede voorbereidingen vergeten velen echter het belangrijkste ingrediënt van een efficiënte verhuis: de juiste tools. Met het nodige materiaal in huis maak je verhuizen een stuk makkelijker.

Een rol met zelfklevende labels

Labels

Wanneer je je spullen inpakt is het belangrijk dat je alles labelt. Het maakt daarbij niet veel uit of je stickers, markeerstiften of naametiketten gebruikt. Wat wel belangrijk is, is dat je een structuur voor de labels ontwikkelt. Je kan bijvoorbeeld de verhuisdozen van elke kamer van een andere kleur voorzien. Zo zorg je ervoor dat je alles ook weer georganiseerd kan uitpakken.

Lees ook “Tips voor een geslaagde housewarming

Een gripzakje of ziplock zakje

Gripzakjes

Niet alleen het grote meubilair krijgt een nieuwe bestemming, maar ook heel wat kleinere spullen worden verhuisd. Zo krijgen bestek, toiletgerief, juwelen en zelfs kleine onderdelen van groter meubilair een plek in een van de vele verhuisdozen. Voor het opbergen van zulke kleine artikelen komen gripzakjes goed van pas. Je vindt ze in alle maten en door de zakjes te gebruiken voorkom je heel wat chaos tijdens het uitpakken.

Verschillende soorten inpakmateriaal

Inpakmateriaal

Verhuisdozen zijn natuurlijk een must op het lijstje van essentiële tools. Met stevige dozen voorkom je dat je spullen beschadigd worden. Vervoer je ook kwetsbare goederen zoals een televisiescherm of een kunstwerk? Dan gebruik je best noppenfolie voor een extra beschermlaag. Ook verhuisdekens en -kussens zijn goede bumpers tegen stoten.

Lees ook “Waar vind je gratis verhuisdozen?

Een rol met rekfolie

Rekfolie of cellofaan

Het is ook steeds handig om cellofaan in huis te hebben tijdens een verhuis. Zo hou je spullen met een opening, zoals fardes en gevulde potjes zonder deksel, of goederen die uiteen kunnen gaan, zoals een spellendoos, bijeen. Bovendien kan je met rekfolie zowel losse spullen als verhuisdozen beschermen en samenhouden.

Een rolplaat is een handig hulpmiddel om zware meubels te verplaatsen.

Een rolplaat

Het verhuizen van zware meubels vergt heel wat kracht en is daardoor erg vermoeiend. Gelukkig kan je het jezelf gemakkelijk maken door een rolplaat te gebruiken. Je moet het artikel of het meubilair enkel op de plaat zetten en kan het vervolgens zorgeloos naar de verhuiswagen rollen.

Lees ook “Je adreswijziging doorgeven? Dit is alles wat je moet weten

Een steekwagentje of steekkar

Een steekwagen (of trapsteekwagen)

Ander gereedschap waarmee je meubels en dozen efficiënt kan verplaatsen is een steekwagen. Ook met dit toestel kan je verhuisdozen naar de wagen rollen. Bovendien bespaar je heel wat tijd doordat je meerdere dozen op elkaar kan stapelen. Heb je een trap in het huis of in de voortuin? Met een trapsteekwagen kan je de dozen ook over de treden rollen. Met dit gerief kan je de verhuiswagen dus moeiteloos in- en uitladen en spaar je jezelf van rugklachten.

Lees ook: “Verhuisdozen inpakken als een pro: de slimste inpaktips