Tips voor een geslaagde housewarming

Zit het klussen erop en zijn de meubels verhuisd? Dan is het tijd om de eerste mooie herinneringen te maken in de nieuwe woning. Nodig je vrienden en familie maar al uit, want bij een nieuw huis hoort natuurlijk een housewarming. Met enkele tips ben je helemaal klaar voor een onvergetelijk feest!

Huisje, boompje, feestje: de uitnodigingen

Hou je het liever gezellig en intiem of ben je van het principe ‘there’s no party without a crowd’? Maak allereerst een lijst met wie je graag wil uitnodigen en denk na over wat voor feestje je wil organiseren. Je kan bijvoorbeeld ook je nieuwe buren uitnodigen. Een housewarming is namelijk de ideale gelegenheid om hen alvast te leren kennen.

Je plant de housewarming best een paar weken vooruit. Zo heb jij de tijd om je rustig te settelen en alles voor te bereiden en kunnen de gasten het evenement al in hun agenda schrijven. Wacht echter ook niet te lang met het feest, want waarschijnlijk wachten vrienden en familie vol ongeduld om al eens over de vloer te komen.

Je kan een mooie kaart versturen, een datum verzenden via sms, of een facebook evenement aanmaken. Vraag in ieder geval wel om een bevestiging, zodat je weet hoeveel gasten je kan verwachten.

Lees ook “Je adreswijziging doorgeven? Dit is alles wat je moet weten

Drie vrouwen die tijdens een houswarming proosten op een geslaagde verhuis

Bereid je voor op een grondige inspectie

Tijdens een housewarming zullen de bezoekers alle kamers grondig inspecteren. Zet je huis dus extra in de kijker door het te decoreren met enkele leuke extra’s. Hang bijvoorbeeld lichtjes en slingers op en selecteer gezellige muziek om de feeststemming in huis te halen.

Zorg er ook voor dat er genoeg stoelen aanwezig zijn voor alle gasten. Indien je de meubels moet verplaatsen om meer ruimte te creëren, kan je foto’s van voor het feest ophangen. Zo hebben de gasten toch een idee van hoe de kamer er normaal uitziet.

Is het ondanks de herindeling toch wat krap in de woonkamer? Dan kan je er eventueel voor kiezen om een tuinfeest te geven. Geef de gasten in ieder geval wel een rondleiding in het huis, want dat is natuurlijk waarvoor zij naar de housewarming komen.

Lees ook “5 dingen die je beter vermijdt tijdens je verhuis

Voorzie hapjes en drankjes

Een feest is niet geslaagd zonder hapjes en drankjes, maar jij wil natuurlijk je nieuwe thuis presenteren en niet voortdurend in de keuken verdwijnen. Daarom bereid je best op voorhand een buffettafel met diverse kleine hapjes voor. Daarnaast kan je ook een cocktailbar inrichten waar de bezoekers een drankje kunnen kiezen. Zo kunnen ze zichzelf bedienen en heb jij je handen vrij om iedereen rond te leiden.

Lees ook “Verhuisdozen inpakken als een pro: de slimste inpaktips

Maak herinneringen

Een housewarming is natuurlijk het begin van een reeks aan warme herinneringen die je maakt in je nieuwe huis. Het is dan ook een leuk idee om een souvenir aan dat eerste moment te bewaren. Laat de gasten bijvoorbeeld tekenen op een wit tafellaken, laat ze een boodschap schrijven op een prik-, krijt- of magneetbord of maak enkele foto’s van de gezellige bijeenkomst. Zo kan je ook later nog terugblikken op het eerste sfeervolle moment in de nieuwe woning.

Lees ook “Mag je vakantie nemen voor je verhuis?