Waar vind je gratis verhuisdozen?

Veel mensen onderschatten de prijs van verhuizen. Er komt namelijk vaak veel meer bij kijken dan men in eerste instantie verwacht. Zo schrapt het verhuisbedrijf al een deel van je budget en geef je heel wat uit aan het verhuismateriaal. Verhuizen draagt nu eenmaal een prijskaartje, maar met de juiste voorbereidingen kan je gelukkig heel wat geld besparen (én recycleren). Wie zijn ogen openhoudt, kan hier en daar gratis stevige dozen verzamelen. Wij zochten alvast voor je uit waar je gratis verhuisdozen kunt vinden.

Word lid van Facebook groepen

Op Facebook vind je tegenwoordig communities voor allerlei doelgroepen. Zo zijn er diverse groepen in elke regio waarin spullen worden geruild of weggegeven. Wanneer je in zo’n community deelt dat je op zoek bent naar verhuisdozen, helpen vriendelijke leden je in no time graag uit de nood.

Ook op de marktplaats van Facebook kan je zo nu en dan gratis spullen vinden. Duid ‘alleen gratis artikelen weergeven’ en een locatie aan om naar gratis dozen in de juiste regio te zoeken.

Lees ook “Mag je vakantie nemen voor je verhuis?

Doorzoek het internet

Niet alleen op sociale media, maar ook op diverse websites worden heel wat gratis spullen aangeboden. Zoek bijvoorbeeld naar forums of neem een kijkje op 2dehands.be. Met wat geluk vind je enkele gratis dozen op de tweedehandswebsite. Vind je na lang zoeken toch niemand die de dozen zomaar weggeeft? Dan kan je er een aantal kopen aan een kleine prijs en ze later op dezelfde website weer doorverkopen.

Lees ook “Zo beperk je jouw verhuiskosten

Vraag aan vrienden of familie

De gemakkelijkste manier om gratis dozen te verzamelen is door het te vragen aan mensen die je kent. De kans is groot dat een buur of iemand uit je vriendenkring of familie nog enkele exemplaren van een voorbije verhuis of aankoop in huis heeft. Door een bericht op Facebook, Instagram of Twitter te delen, breng je al je vrienden in een mum van tijd op de hoogte van je zoektocht. Indien je het liever niet publiek maakt op sociale media, kan je mensen natuurlijk persoonlijk contacteren met een telefoontje of bezoek.

Lees ook “Tips voor een geslaagde housewarming

In supermarkten vind je vaak gratis gebruikte bananendozen. Deze dozen zijn handig om je spullen in te laden.

In supermarkten vind je vaak gratis gebruikte bananendozen. Deze dozen zijn handig om je spullen in te laden.

Ga langs bij handelaars

Ook lokale winkels hebben vaak stevige dozen op voorraad. Ga dus eens naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum en vraag aan verkopers of zij lege dozen willen weggeven. Je bespaart handelaars extra werk doordat ze de dozen zelf niet moeten opvouwen en weggooien en jij hebt weer wat geld uitgespaard. Het is met andere woorden een win-winsituatie.

Plaatsen waar je over het algemeen een grote voorraad aan dozen vindt, zijn zaken met boeken, schoenen, drank, bouwmateriaal, interieurspullen en kantoorbenodigdheden. Ook in de lokale drukkerij, op fruitmarkten en in supermarkten (bananendozen, iemand?) helpen ze je meestal graag verder.

Lees ook “Je adreswijziging doorgeven? Dit is alles wat je moet weten