Posts in verhuistips
Waar vind je gratis verhuisdozen?

Veel mensen onderschatten de prijs van verhuizen. Er komt namelijk vaak veel meer bij kijken dan men in eerste instantie verwacht. Zo schrapt het verhuisbedrijf al een deel van je budget en geef je heel wat uit aan het verhuismateriaal. Verhuizen draagt nu eenmaal een prijskaartje, maar met de juiste voorbereidingen kan je gelukkig heel wat geld besparen (én recycleren). Wie zijn ogen openhoudt, kan hier en daar gratis stevige dozen verzamelen. Wij zochten alvast voor je uit waar je gratis verhuisdozen kunt vinden.

Read More
Zoveel verhuisdozen heb je nodig

Verhuisdozen zijn essentieel wanneer je gaat verhuizen, maar het is vaak moeilijk om in te schatten hoeveel je er precies nodig zal hebben. Natuurlijk zullen minimalisten minder dozen gebruiken dan verzamelaars en hangt de hoeveelheid sterk af van de grootte van het gezin en de woning. Er is dus geen absolute regel voor het aantal dozen dat je nodig zal hebben tijdens de verhuis, maar met een algemene eerste indruk helpen we je op weg.

We maakten een inschatting van hoeveel dozen je nodig hebt op basis van de gemiddelde verhuis. Zo heb jij alvast een idee van wat je te wachten staat en voorkom je dat je onnodig veel materiaal bestelt.

Read More
Mag je vakantie nemen voor je verhuis?

Het is niet altijd vanzelfsprekend om een verhuis in een weekend te plannen. Zo moet je onder andere rekening houden met de planning van de verhuisfirma en de agenda’s van behulpzame vrienden en familie. Ook de datum waarop je de woning ten laatste moet verlaten en de dag waarop je de sleutels van je nieuwe stek krijgt, bepalen wanneer je kan verhuizen.

Verhuizen op een werkdag is soms onvermijdelijk, maar hoe regel je dat dan met je werkgever? Heb je bijvoorbeeld recht op een verlofdag? Wij zochten het voor je uit.

Read More
Verhuis je met jonge kinderen? Lees dan zeker deze tips!

Verhuizen is een groot avontuur, maar wanneer je jonge kinderen hebt is dat vaak een extra stressfactor. Als gezin verlaat je een vertrouwde omgeving en sta je voor een nieuwe uitdaging, kinderen moeten afscheid nemen van hun vrienden, en routines veranderen. Er zijn heel wat aspecten die ervoor kunnen zorgen dat je kinderen stress ervaren tijdens de transitie naar een nieuwe woning, maar met enkele kleine aanpassingen kan je zulke situaties gelukkig vermijden. Met deze tips helpen we je aan een stressloze verhuis voor de jongste leden van het gezin.

Read More
Zo verhuis jij zonder stress

Van een onoverzichtelijke stapel verhuisdozen tot de praktische chaos: verhuizen kan een heleboel stress met zich meebrengen. Op verschillende punten tijdens de voorbereiding van je verhuis kan je echter inpikken om een aangename herinnering na te houden aan die vooraf gevreesde verhuisdag. Lees hier onze tips voor een verhuis zonder stress.

Read More