Post doorsturen? Stuur liever gratis je adres door!

Als je van adres gaat veranderen heb je ongetwijfeld gehoord dat BPost je post van je oude adres naar je nieuwe adres kan doorsturen tegen betaling. Hoewel deze dienst op het eerste zicht zeer handig is, is dit slechts een tijdelijke en relatief dure oplossing. Want wat met bedrijven die niet op de hoogte zijn van je adreswijziging en deze post blijven sturen naar je oude adres? Bovendien worden je persoonlijke gegevens in sommige gevallen doorverkocht aan bedrijven waardoor jij reclame ontvangt waar je niet om gevraagd hebt.

Een schermafbeelding van de verhuisplan applicatie. Op deze schermafbeelding zie je hoe je als verhuizer bedrijven kunt selecteren waarnaar je je adreswijziging kan doorsturen.

Combineer de BPost verhuisservice met onze gratis dienst

Met onze gratis dienst - Verhuisplan - kan je jouw adreswijziging doorsturen door je privacyrechten uit te oefenen bij de bedrijven die je kiest.

Zo wordt verkeerd geadresseerde post en eindeloos zoeken naar verhuisformulieren op de websites van je telecom-, energie-, en andere leveranciers hopelijk verleden tijd.

Bekijk hier wat VRT NWS zegt over Verhuisplan.

Verhuizen zonder zorgen

Verhuisplan is een initiatief van Digita - een bedrijf dat werd opgericht door o.a. een professor van de KU Leuven en wordt bijgestaan door dé privacy- en data experts van België. De bedoeling van Verhuisplan is dus zeker niet om je persoonsgegevens door te verkopen, maar net om je terug controle te geven over je eigen data.

Verhuisplan in een notendop

  • Gratis adreswijziging doorsturen
  • Belangrijkste bedrijven in België
  • Structurele oplossing
  • Duurt minder dan 10 minuten
  • We verkopen je gegevens niet door

Hoe verdient verhuisplan dan geld? Wel, net zoals Facebook, Instagram en alle andere bekende platformen in hun beginjaren, verdient Verhuisplan momenteel (helaas ;-)) geen geld. Momenteel proberen we jou als consument zo goed mogelijk te helpen in de hoop om hier op termijn de vruchten van te kunnen plukken.

Bekijk hier wat Knack zegt over Verhuisplan.