FAQ - Frequently Asked Questions

Wat is verhuisplan?

Verhuisplan is een webapplicatie die je toestaat om bedrijven in enkele klikken op de hoogte te brengen van een wijziging in jouw contactgegevens. Door de applicatie te gebruiken heb je de tools in handen om zelf te beslissen welke bedrijven jouw nieuwe gegevens mogen ontvangen en welke niet.

Door Verhuisplan te gebruiken kan je alle administratie en papierwerk die je in het verleden had moeten doorlopen om bedrijven op de hoogte te brengen overboord gooien. Inloggen, je verhuis plannen en klaar!  Oh trouwens, het is ook volledig gratis.

Wat als er meerdere mensen in mijn gezin verhuizen?

Als jij de stakker bent die verantwoordelijk is voor de verhuis-administratie van het ganse gezin, dan moet je momenteel voor elk gezinslid het hele proces helaas opnieuw doorlopen. Wij zijn druk aan het werk zodat dit in de toekomst nóg makkelijker verloopt! Gelukkig neemt het proces nu al niet veel tijd in beslag. Dus... Waar wacht je nog op? Begin er aan!

Hoe helpt verhuisplan mij met mijn verhuis en mijn persoonsgegevens?

Via het gebruik van Verhuisplan geef je de applicatie de volmacht om je privacy rechten in jouw naam uit te oefenen bij de bedrijven die jij kiest. Bovendien vraag je aan deze bedrijven om de communicatie over het uitoefenen van deze rechten bij voorkeur langs deze webapplicatie te laten verlopen, zodat ze je niet onnodig contacteren.

Met deze volmacht kunnen we er (zonder enige garantie) voor zorgen dat jouw gegevens aangepast zullen worden bij de bedrijven die kiest. Als je hierover vragen hebt, kan je ons altijd contacteren.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Verhuisplan?

Er zijn een heleboel voordelen verbonden aan het gebruik van Verhuisplan, hier zijn er enkele:

  • Je hoeft niet langer elk bedrijf afzonderlijk te contacteren waardoor je veel tijd wint. Via enkele klikken is alles geregeld.

  • Je krijgt een mooi overzicht van welke bedrijven je best contacteert wanneer je gegevens wijzigen

  • Je post komt aan op het juiste adres (ja, facturen horen daar helaas ook bij)

  • We houden voor jou bij welke bedrijven je gegevenswijziging al hebben doorgevoerd

  • Sommige bedrijven geven je zelfs een cadeautje wanneer je hen op de hoogte brengt

  • Het is volledig gratis

Kan ik dit enkel gebruiken voor een verhuis of ook gewoon wanneer mijn contactgegevens wijzigen?

Je kan Verhuisplan eigenlijk altijd gebruiken wanneer er een belangrijke wijziging aan je persoonsgegevens gebeurt. Wanneer zo’n wijziging nu belangrijk is, bepaal jij zelf. Voor bedrijven is het vooral belangrijk dat ze je fysiek of digitaal kunnen contacteren om hun dienstverlening uit te oefenen. Daarom dat je bij een wijziging van je adres of van je contactgegevens best Verhuisplan gebruikt om deze bedrijven daarvan op de hoogte te brengen.

Welke bedrijven kan ik op de hoogte brengen van de wijziging van mijn contactgegevens?

We proberen zoveel mogelijk bedrijven mee te trekken in het Verhuisplan verhaal. Er staan al een heleboel bedrijven op het platform en we doen ons best om dit aantal nog te doen groeien. Ontbreekt er nog een bedrijf dat je graag op de hoogte zou willen brengen? Laat het ons zeker weten!

Waarom vraagt verhuisplan mijn identiteitsdocumenten?

We vragen je om een bewijs van je identiteit omwille van 2 redenen:

  • Om dit veilig te laten verlopen en fraude te vermijden willen we zeker zijn dat jij jij bent. Je wilt toch niet dat je boze buurman je laat verhuizen naar de maan, toch?

  • De bedrijven die je gegevenswijziging ontvangen willen natuurlijk ook zeker zijn dat jij jij bent zodat ze je niet meer onnodig moeten contacteren. We doen er alles aan zodat jij tijd kan winnen.

Ga terug naar de startpagina.

Wat is GDPR en wat betekent dit voor mijn privacy?

De GDPR (General Data Protection Regulation) is door de E.U. sinds 25 mei 2018 in het leven geroepen om de persoonsgegevens van de Europese burgers beter te beschermen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties zorgvuldiger moeten omgaan met jouw gegevens.

Deze nieuwe wetgeving geeft je het recht om aan bedrijven te vragen welke gegevens ze over je bijhouden en om hen te verplichten deze te wijzigen indien deze niet correct (meer) zijn. Dit kan je vanaf nu dus doen via het Verhuisplan platform.

Welke gegevens houdt Verhuisplan over mij bij?

Niets, helemaal niets!

We gebruiken de gegevens alleen om de door jou gekozen bedrijven op de hoogte te brengen. Zodra je verhuis of gegevenswijziging is afgerond houden we enkel de gegevens over je volmacht bij om te kunnen bewijzen dat we in jouw naam mochten optreden.

Met wie deelt Verhuisplan nog mijn gegevens?

Enkel met de bedrijven die jij kiest. Verder delen we jouw gegevens met niemand.

Waarom doet Verhuisplan dan al deze moeite voor de consument?

Wij bij Verhuisplan zijn er oprecht van overtuigd dat de consument de controle moet krijgen over zijn of haar gegevens en dat deze niet langer zonder toestemming in handen van alle bedrijven mogen komen. Om dit te doen hebben we het Verhuisplan platform ontwikkeld waarmee we een eerste stap zetten om consument de tools te geven om deze controle terug te nemen.

Dit helpt je niet alleen om het tijdverlies bij al die administratie te verminderen maar helpt ook om fout geadresseerde post en papierverlies ter vermijden. Geweldig toch?

Hoe kan ik deze geweldige dienst delen met mijn vrienden en familie?

Roep het van de daken! Schrijf Shakespeariaanse gedichten waarmee je je liefde voor ons platform aan de wereld kan tonen!

… of je kan ook gewoon ons platform en dienst met je vrienden en familie delen op Facebook. Het helpt ook al als je erover praat met je omgeving en ook hen helpt om hun lijdensweg te vereenvoudigen bij een verhuis. Zo doe je onze marketingkost verminderen en bereiken we meer mensen. Wij danken je en je vrienden en familie zullen dat ook doen!